CBD olie – vidste du, at det er lovligt i Danmark?

For nylig så jeg en reklame for CBD olie i et dansk ugeblad, som lå hjemme hos min mor. Jeg studsede noget over, hvad jeg så, for jeg var da sikker på, at alt, der havde noget med cannabis at gøre, var ulovligt i Danmark (CBD er et udtræk af hampeplanten, hvis der skulle sidde nogen derude, der ligesom min mor ikke er klar over, hvad det er for noget J). Måske lige med undtagelse af hampeprotein, hampefrø og andre fødevarer med hamp. Men CBD olie, var jeg sikker på, måtte være ulovligt.CBD olie

Jeg satte mig for at undersøge sagen! Jeg ved da godt, at der de seneste år mange steder i verden, har været stort fokus på legalisering af cannabis – og herunder sikkert også CBD olie – til medicinsk brug. I mange stater i USA er det i dag allerede lovligt at bruge cannabis til medicinske formål og flere lande i Europa har samme syn på sagen. Men i Danmark har vi jo tradition for at være meget tilbageholdende og strikse med reglerne i forhold til at godkende præparater som medicin eller kosttilskud og det har jeg egentlig altid været glad for og nærmest stolt af på min nations vegne. Udfordringen med kosttilskud og lignende fra udlandet er nemlig den manglende kontrol. Som forbrugere kan vi ikke vide os sikre på, at produkterne rent faktisk er dét (og ikke mindst indeholder det), som de udgiver sig for at være. På grund af internethandlen er salget af ulovlig medicin og kosttilskud boomet og myndighederne har svært ved at fange alt i tolden. Men lige netop i forhold til CBD olie har det længe irriteret mig. Det er et naturprodukt, som ser ud til at kunne hjælpe en masse syge mennesker og jeg kan simpelthen ikke forstå, hvorfor mennesker som bare vil være raske skal tvinges til at være kriminelle, hvis de gerne vil bruge cannabis olie som alternativ eller supplement til medicin. Jeg kender personligt mennesker, som har brugt CBD olie til at behandle alt fra tandpine til kroniske rygsmerter, borrelia og kræft, så jeg er stor fortaler for, at det bliver lovligt i Danmark. Og det har det måske så faktisk allerede været længe – uden at jeg vidste det!

CBD olie fra økologisk marker!

Da jeg gik i gang med at undersøge sagen, gik det op for mig, at der findes danske producenter af CBD olie og der findes oven i købet også økologiske danske hampmarker, som er 100% lovlige. Halleluja! Det var ny og rigtig positiv viden for mig, da jeg går meget op i økologi og synes, at sådan noget som CBD olie, som man kan bruge til syge mennesker, helt klart helst skal være økologisk. Jeg har læst mig frem til, at flere af producenterne samarbejder med myndighederne og nogle af dem er ligefrem ISO-certificerede, hvilket betyder, at de overholder en masse skrappe kvalitetskrav i forhold til fremstilling og indhold. Man kan købe produkterne på nettet (den mest troværdige hjemmeside, jeg fandt frem til, er den her: cannabisshop.dk) og fordi de her produkter netop er testede og ikke indeholder det stof, som hedder THC (som er det i cannabis, der gør, at man føler sig ”høj/skæv”), så er produkterne blevet godkendt af myndighederne og er lovlige. Jeg fandt så også ud af, at dem der sælger det, ikke må kalde det for kosttilskud eller medicin, men jeg er da ligeglad med, hvad de kalder det, så længe det ikke gør mig eller min familie og mine venner til kriminelle at købe og bruge CBD olie, så er vi da nået rigtig langt i Danmark.

Medicin med CBD olie

Jeg synes, det er mærkeligt, at der ikke har været en masse artikler om det i medierne, men som min kloge mor sagde, så har det måske noget at gøre med, at medicinalindustrien ikke vil have at vi finder ud af at CBD olie er lovligt, for så kan de ikke tjene penge på at sælge medicin med kunstigt fremstillet CBD. Det ku’ selvfølgelig godt have noget med det at gøre. De kan nemlig ikke få patent på en plante. Heldigvis for det da! Jeg vil til hver en tid foretrække naturens egen medicin fremfor noget, som måske er fyld med tilsætningsstoffer. Efter at have læst så meget om CBD olie, har jeg faktisk besluttet mig for, at jeg selv vil prøve at tage det, selvom jeg ikke er syg, men det skulle for eksempel også kunne hjælpe på menstruationskramper og generelt styrke immunforsvaret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *